Vegetarische burger

 

Rating: 5 sterren
1 stem

20 min.



Makkelijk


Ingrediënten

  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • Snufje peper en zout
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • Ijsbergsla
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1 eetlepen ketchup

1 persoon


Macronutriënten

  • Kcal: +/- 875
  • Koolhydraten: +/- 52g
  • Eiwitten: +/- 62g
  • Vetten: +/- 40g

1.

 

Neem het gehakt en meng er de tomatensaus, eieren, peper en zout door. Kneed het tot een stevig mengsel om drie hamburgers te maken. Snijd de uien in ringen, in dunne plakjes gesneden en in plakjes gesneden avocado. Gril de burgers ongeveer 5 minuten op laag vuur.

2.

 

Halveer de hamburger en bak aan beide kanten met een broodrooster of koekenpan. Maak een burger door yogonaise en tomatensaus op het broodje te strooien, leg een stukje sla op de bodem en leg er een paar plakjes tomaat en burger op.

3.

 

Werk de burger af met uienringen en avocado en eventueel extra groenten naar keuze.


Eetsmakelijk!